Tips Menyeleksi Mesin Heat Press Yang Sesuai

Jika dikau terlibat dalam perniagaan percetakan cenderahati menggunakan teknologi heat printing. Dikau perlu mengetahui mesin heat press yang sesuai memainkan peranan yang amat diperlukan dalam perdagangan anda. Oleh ini, DIYPrintingSupply sentiasa memerintah pelanggan pecacal untuk mengarifi dan menguraikan jenis-jenis perabot heat press yang diperlukan untuk perdagangan mereka. Di dalam artikel berikut, kami hendak berkongsi factor-faktor yang demi anda pertimbangkan semasa membeli mesin heat press.Tersembunyi 4 unsur yang perlu anda pertimbangkan semasa memilih mesin heat press. Empat faktor mereka termasuklah species, saiz, timer, dan attachment.

Faktor #1: Jenis-jenis Perangkat Heat Press

Terdapat dua jenis jentera heat press yang tetap kita nampak di picisan, iaitu swing-away dan clam.

Swing-away - Heat press jenis swing-away mempunyai heat platen yang boleh dinaikkan keatas & juga tatkala ayun ke kanan. Paling banyak heat platen untuk perkakas heat press jenis swing-away boleh bersirkulasi 100°.Clam - Perkakas heat press jenis clam pula, mempunyai heat platen yang boleh dinaikkan keatas tetapi tdk boleh pada ayun ke tepi. Sekalipun bahagian bawah mesin boleh ditarik keluar. Mesin heat press macam clam benar sesuai amat buat peniaga yang menyimpan ruang kerja yang minimum kerana bisa menjimatkan lapangan.

Faktor #2: Saiz

Saiz mesin heat press dikau hendaklah sama dengan rupa percetakkan serta perniagaan kamu. Misalnya, bila mesin heat press kamu bersaiz kecil, ia mau membatasi design dan boleh menyebabkan dikau tidak dapat memenuhi undangan pelanggan. Meskipun bagaimanapun, kalau mesin heat press anda besaiz terlalu besar, ia akan menyebabkan anda sia-sia harga mesin press saja dari gatra aspek bil elektrik jika nampi tempahan untuk kuantiti yang sedikit.

Faktor #3: Timer (Analog vs. Digital)

Satu juga faktor primer yang anda mesti ambil sangkaan apabila memilih mesin heat press adalah sama terselip ia memakai timer mendekati atau digital. Kini, rutin mesin heat press memakai timer internet digital kerana ia lebih ketat dan kukuh pengguna.

Unsur #4: Attachments

Tidak semua mesin heat press dijual secara wahid set pasti. Sesetengah perangkat heat press memerlukan kau sendiri untuk menambah attactment yang berlain-lainan untuk menyesuaikan produk-produk tertentu. Misalnya, saiz attachment yang digunakan dalam baju senggang berbeza menggunakan attachment yang digunakan untuk mencetak keychain. Jadi, engkau harus menggunakan attachment yang sesuai utk mengelakkan dari product reject. Sebaliknya, kamu perlulah memilih attachment yang bersaiz ketat untuk membuahkan produk-produk yang cantik

Write a comment

Comments: 0